AUDIO | Rabla transformată în sală de clasă. Cum vă puteți „urca” în autobuzul educației

Radu Nichie este un antreprenor clujean, care aduce la EBS Radio o poveste cu oameni frumoși și inimoși care vin în sprijinul unor copii cu educație precară.

Radu Nichie este unul dintre cei care își celebrează ziua de naștere printr-o campanie de strângere de fonduri. Așa a ajuns să susțină un proiect al Asociației Zi de Bine, și anume acela de a transforma un autobuz scos din uz într-o sală de clasă modernă, unde să învețe copiii din localitatea Augustin, județul Brașov.

„Va avea toate dotările neceare, cu pupitre frumos colorate, va fi un bus tehnologizat, va avea laptopuri, tablete, geamurile vor fi înlocuite cu geamuri termopan pentru că la interior va fi un sist de încălzire, și va fi dotat cu o chicinetă, unde va fi chiuvetă, cuptor, o plită. Pe lângă educație formală, se va face și educație non-formală, profesorii îi vor învăța pe copii cum să se hrănească sănătos, cum să gătească sănătos”, a spus Radu Nichie, la EBS Radio.

Iar acest proiect este necesar, spune antreprenorul clujean, pentru că mulți copii din Augustin rămân repetenți, și nu o dată. Mai mult, sunt mulți copii de 10 ani de acolo care nu au fost niciodată la școală.

Biletul pentru EduBuzz costă „cât vreți voi”, tot ce trebuie să știți este că dacă îl cumpărați le oferiți acelor copii o șansă la educație.

Mai multe aflați din interviul pe care Radu Nichie i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête.

 

Sursa foto: Facebook/Radu Nichie

 

Ne poți asculta și aici: