AUDIO | Radu Oltean, despre castelele și fortificațiile din Adreal, care creează „pasiuni arzătoare”

Unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documantară cu subiect istoric, Radu Oltean, a povestit la EBS Radio despre fascinația provocată de castelele și cetățile din Ardeal.

Radu Oltean este un om îndrăgostit de satele săsești din Ardeal. Impresionantele clădiri istorice de aici apar, alături de povești, în volumele „Cetăți, castele și alte fortificații din România”, ale ilustratorului Radu Oltean.

„Când am început să fac fotografiile, foate mulți prieteni erau fascinați, nu le venea să creadă că chestiile sunt în România. Credeau că erau undeva în Germania, în Elveția, în Franța… Abia după anul 2000, și nu datorită Ministerului Culturii sau autorităților locale, ci datorită faimei adusă de Prințul Charles a fost prima promovare a bisericilor fortificate”, a mai spus Radu Oltean.

El spune că patrimoniul acesta pe care în are România creează pasiuni arzătoare. Nu în puține cazuri a văzut oameni care, odată ce au descoprit un castel sau o biserică fortificată nu s-au mai oprit până nu le-au vizitat pe toate.

Mai multe aflați din interviul pe care Radu Oltean i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête:

 

Ne poți asculta și aici: