AUDIO | Vlad Pop se pregătește de cursa pentru bursele care vor ajunge la copiii bolnavi de cancer: „Viața merită trăită dacă ajuți pe cineva”

Maratonistul Vlad Pop, coordonator al MagiCamp, pornește într-o nouă cursă. Va alerga de la Cluj la Constanța pentru a-i ajuta pe copiii care se luptă cu boala, iar pentru asta se antreneză și de zi, indiferent de vreme.

 

Pandemia ne poate da planurile peste cap, dar sunt și oameni care nu renunță la ele. Unul dintre ei este și Vlad Pop, care trebuia să alerge la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer. Dacă acolo nu mai poate alerga anul acesta, a schimbat planul și o va face pe traseul Cluj – Constanța, cu același scop.

Alături de alți alergători va fi o „voce” pentru copiii care se luptă cu boala și va parcurge peste 660 de kilometri, în funcție de traseul care va fi aprobat, pentru a strânge 600.000 de lei, bani cu care vor fi asigurate burse se studiu pentru 100 de copii.

Vlad Pop a spus la EBS Radio că fiecare dintre copiii bolnavi îl motivează. El a povestit, de exemplu, despe Angi, care a beneficiat de banii oferiți de Asociația Magic, a învățat, a învins boala și a reușit să priească o altă bursă ca să studieze la Universitatea Oxford. Visul ei este să găsească un tratament revoluționar pentru tartarea cancerului.

„Este un exemplu extraordinar că pentru simplul fapt că am alergat – și le mulțumesc prietenilor și partenerilor care au donat, pentru că altfel pașii mei nu ar fi avut valoare – am reușit să ajutăm acești copii minunați să prindă aripi, să devină medici, profesori, artiști”, a spus Vlad Pop.

Cursa va începe la 1 martie, iar Vlad se pregătește în fiecare zi, ca și cum ar urma să participe la maratonul Arctic. Așa că alearga la bustul gol, pe zăpadă, pe frig, alături de câinele lui pentru simplul motiv că îi va putea ajuta pe acești copii.

 

Toți putem contribui la această campanie, fie alergând alături de el, fie donând 2 euro printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „bursa”, sau donând 2% din impozitul pe venit pentru această cauză.

Mai multe despte această campanie, dar și despre modul în care se antrenează aflați din interviul pe care Vlad Pop i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête:

 

Sursa foto: Facebook/Vlad Pop

 

Ne poți asculta și aici: