Cartea, în diverse forme, le dă tinerilor o întâlnire instagramabilă și memorabilă de European Book Day

Pentru o întâlnire care să le deschidă celor tineri curiozitatea și pofta de carte și-au unit eforturile șapte parteneri cu experiență îndelungată și vastă în sfera educației din cinci țări europene. European Book Day are loc în premieră anul acesta, iar la Cluj aduce, în 27 aprilie, o mulțime de activități la care tinerii pot participa în mod gratuit. Totul se întâmplă la Casino, în Parcul Central. Bianca Mereuță dă asigurări că activitățile sunt pe cât de creative, pe atât de educative.

Vor fi lecturi susținute de autori români și invitați din țările partenere, ateliere ș instalații  și momente care să-i facă ăe cei prezenți să interacționeze cu carte în diversele ei forme. Vor fi momente în care va fi de ascultat, dar și momente în care va fi de creat. Miza este să le creeze participanților o stare de bine și să le arate că lectura este un rpcies care face bine atât minții, cât și sufletului.

Bianca Mereuță vine cu detalii despre câteva dintre momente, dar ne face cunoștință cu partenerii evenimentului, dintre care unii au un veac de experiență în lucrul cu cartea. Și argumentează de ce avem nevoie de European Book Day.

Ne poți asculta și aici: