Festivalul Khetane aduce la rampă comunitatea Pata Rât, cu concerte, proiecții și dezbateri

Li s-a pus pata să facă un festival în Pata Rât. Este primul dedicat comunităților clujene marginalizate și aduce cântec, distracție, prezentare de modă (creații vestimentare semnate de Zita Moldovan), Ted talks, dar și dezbateri publice despre problemele comunității. Khetane înseamnă împreună, în limba romani, și aceasta este miza evenimentului, să-i aducă împreună pe cei de la oraș și pe cei din zonele marginalizate. Istvan Szakacs, de la fundația AltArt, ne spune care sunt așteptările organizatorilor de la această inițiativă inedită și care este programul celor trei zile de festival.

El vorbește și despre modelele de succes ale unor membri ai comunității, și despre cât de greu este să răzbești, să-ți faci o carieră în condițiile dificile de la Pata Rât.

Întrebat despre ce impact crede că va avea festivalul în rezolvarea problmeleor comunitații Istvam a spus: „Dacă Untold-ul a pus Clujul pe hartă, Khetane pune Pata Rât-ul pe hartă. Și, dacă Untold-ul rezolvă problemele Clujului, fix așa rezolvă și Khetane problemele Pata Rât-ului. Serios vorbind, este un statement de autoafirmare, de revendicare de loc în discursul social al orașului.”

Ne poți asculta și aici: