„Grija înseamnă nu doar un pat și o masă, ci să-i ascultăm, să-i ajutăm”, Violeta Goron despre Casa Filip

Opt sute de oameni a găzduit în patru ani de activitate Casa Filip. S-a născut din experiența dureroasă a Violetei, care l-a sprijinit pe Filip în lupta cu cancerul. A fost o perioadă în care a cunoscut oameni și situații extreme, astfel că după plecarea lui, a deschis casa care îi poartă numele pentru oameni care vin la Cluj-Napoca pentru tratamentul împotriva cancerului și au nevoie de cazare la prețuri mici. Fundația le oferă nu doar pat și masă, ci și urechi care știu să asculte și o mână de ajutor în tot felul de probleme care apar într-o asemenea situație.

Așa că, la ceas aniversar, motivele de bucurie sunt multe. Violeta Goron ne vorbește și despre reușite, dar și despre nevoi. Visul ei este să nu mai fie nevoită să refuze pe nimeni care solicită cazare. Deși de-a lungul timpului, nu s-a limitat niciodată la a spune că nu mai are locuri, ci i-a îndrumat pe oameni spre ONG-uri similare, acum lucrează la construcția unei case mai încăpătoare.

Evenimentul de miercuri, de la Auditorium Maximum, este nu doar o ocazie ca fiecare să participe cu o donație la acest proiect, ci și o celebrare. Pianistul Cadmiel Boțac i-a spus Ancăi Brășfălean care a fost motivația de a organiza concertul, o dublă motivație: o prietenie frumoasă cu Filip și dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor acute ale societății. Va cânta pentru prima oară într-un concert caritabil alături de prietenul său, violoncelistul Cornelius Zirbo. Au ales pentru această ocazie specială un repertoriu special – Schubert. Pentru că a fost genial, pentru că a trecut printr-o boală care i-a și pus capăt vieții la doar treizeci și unu de ani. Și pentru că a avut talentul de a-și pune gândurile în muzică, așa cum alții și le trec în jurnal. Un jurnal, în cazul de față, al luptei cu suferința, dar și al bucuriei de a dărui și primi într-o comunitate frumoasă și solidă.

Ne poți asculta și aici: