„Viața însăși ar putea fi ilustrată de cântecele de pe disc, pentru că e foarte universal albumul nostru.”

Echilibrul este asigurat, asta este o chestiune certă. Dar ce aduce nou și ce păstrează din identitatea trupei cel mai recent album al formației Om la lună, Echilibru, aflăm de la solistul Doru Pușcașu. Albumul este lansat astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. El spune că sunt direcții muzicale noi pe album, dar căldura și poezia a rămas, iar combinația per ansamblu este o treabă de care ei sunt chiar mândri. Nu crede în repetitivate, nu se bucură s-o audă nici la cei mai mari artiști pe care îi ascultă ei în mod frecvent, așa că încearcă mereu să exploreze și să nu fie redundanți.

Doru ne face un tur prin titlurile, temele și poveștile albumului. Una dintre temele mari ale acestuia este schimbarea perspectivei, o lecție cu care a rămas Doru din perioada pandemiei. „Albumul este, cumva, ceea ce am devenit noi astăzi, în anii aceștia în care am cântat împreună. Noi credem că este o evoluție absolut firească, pentru ceea ce am fost și ceea ce am devenit. Cred că este primul album în care absolut toată lumea contribuie într-un mod egal.”

Pentru că lansarea se întâmplă la TIFF, Doru ne spune că unul dintre cântecele lor ar merge bine ca soundtrack la filmul La vita e bella. „Dar”, completează el, „viața însăși ar putea fi ilustrată de cântecele de pe disc, pentru că e foarte universal albumul nostru.”

Ne poți asculta și aici: