3 din cele 4 parkinguri aflate în lucru la Cluj vor fi gata în toamnă. Două vor avea acoperiș verde

3 dintre cele 4 parkinguri publice aflate în lucru la Cluj vor putea fi folosite din toamnă, anunță autoritățile.

Este vorba despre parcările etajate de pe străzile Primăverii nr. 20, Primăverii nr.8, respectiv de cea de pe strada Mogoșoaia.

Parkingul de la intersecția străzilor Mogoșoaia și Ioan Meșter (foto) se anunță, de altfel, și cel mai spectaculos, cu un teren de sport, înierbat, în partea superioară.

Cele trei parkinguri vor avea în total aproape 1.000 de locuri. Cel mai avansat este în acest moment parkingul cu 378 de locuri de pe strada Primăverii nr. 20. Și aici va fi amenajată o zonă verde, pe acoperiș.

„Vom avea stații de încărcare pentru mașini electrice, locuri de parcare pentru biciclete și, evident, locuri destinate persoanelor cu dizabiliăți. Va avea o zonă de acoperiș verde care va fi foarte frumoasă și care va completa spațiile verzi din municipiu. Termenul de finalizare este luna august, urmând ca după această dată să fie făcută recepția și toate procedurile necesare pentru a putea să alocăm din luna octombrie locurile de parcare pentru cei care și-au depus cereri și pentru cei care au avut garaje și au fost demolate”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Chiar dacă la cel de-al patrulea parking aflat în lucru, cu 320 de locuri, din complexul Hașdeu, se înregistrează întârzieri, și acesta ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului, conform contractului, au precizat autoritățile.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: