A început votul pe domenii în cadrul procesului de bugetare participativă

40 de proiecte din cele aproape 200 depuse de clujeni au fost declarate eligibile. 

A început prima etapă de vot din cadrul procesului Bugetare participativă 2019. Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani pot alege proiectele preferate.

Dintre cele 199 de proiecte depuse de clujeni în acest an, 40 au fost declarate eligibile de Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei.

„Foarte multe proiecte sunt pornite cu mult entuziasm din partea celor care le depune, dar nu au aplicabilitate pe partea de legalitate în atribuțiile auorității publice locale. Prin urmare, astfel se explică faptul că, din aproape 200 doar 40 au trecut de etapa de eligibilitate  fiind, din punct de vedere tehnic, posibil a fi implementate”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvând al Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii pot alege dintre zece proiecte eligibile pentru domeniul „Alei, trotuare și zone pietonale”, șase pentru domeniul „Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației”, șapte din domeniul „Spații verzi și locuri de joacă”, nouă din domeniul „Amenajare spații publice, patru proeicte eligibile în domeniul „Infrastructură educațională și culturală” și patru pentru domeniul „Orașul digital”.

În această primă etapă, fiecare cetățean dreptul la un vot pentru fiecare dintre cele șase domenii.

Procesul de vot are loc exclusiv online, prin intermediul platformei dedicate.

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat.

Cei care nu sunt familiarizați cu mediul online sau nu au momentan acces la internet, pot apela la biroul amenajat de Primărie la Centrul de Cultură Urbană Casino în acest scop, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00.

Prima etapă de vot are loc în perioada 23 septembrie – 20 octombrie inclusiv, iar etapa finală de vot va începe în data de 28 octombrie.

 

Citește și:

Propuneri Bugetare participativă 2019 | Rută temporară între Florești și Cluj și concurs de soluții pentru autogară

 

 

Ne poți asculta și aici: