„Alpinistul cu ochii albi”. Un clujean vrea să arate că dizabilitatea nu stă în calea performanței

Un tânăr din Cluj-Napoca vrea să demonteze prejudecățile. Alex Benchea este nevăzător și fiind pasionat de munte și de călătorii, și-a propus să urce la sfârșitul acestui an pe Kilimanjaro.

Își spune “alpinistul cu ochii albi” și vrea să arate tuturor, că în ciuda dizabilității, poate să atingă performanțe importante pentru orice sportiv. În această perioadă, tânărul se antrenează din greu.

O provocare pe care o fac din pasiune, din ideea de a schimba anumite mentalități. Este un obiectiv complex, care include multă pregătire fizică, un obiectiv prin care vreau să am un impact pozitiv și în comunitatea de nevăzători, să îi motivez să fie mai activi, să își depășească fricile și în al doilea rând să le dovedesc oamenilor care nu au nicio dizabilitate că am o viață normală și nu sunt cu nimic diferit de ei, a declarat Alex Benchea.

Munca și ambiția sunt ingredientele care contribuie la succes. Iar alpinistul cu ochii albi vrea să își depășească propriile limite, explică Denes Andris, antrenorul lui Alex.

E foarte motivat și îi place foarte mult ceea ce face. Îi place foarte mult natura, îi place muntele. La antrenamentele nostre trage foarte tare. Scopul lui este să treacă peste dificultăți peste praguri și asta este o atitudine foarte sănătoasă în viață, spune Denes Andris.

Pentru această călătorie, Alex are nevoie de 8.000 de euro. Cei care vor să îl ajute îl pot susține pe aici. Totodată, vineri, 15 noiembrie, la centrul de escaladă Skai are loc un eveniment caritabil, iar fondurile strânse acolo vor fi utilizate pentru acest proiect.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/PeVarfulLumii/

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X