Au început înscrierile în clasa zero

Astăzi începe prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar viitor.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, publicat în Monitorul Oficial, aceasta se va desfășura până în data de 23 martie.

„E obligatoriu să fie înscriși cei care au 6 ani împliniți până în data de 31 august. Este situația a aproximativ 1.200-1.300 de copii care împlinesc această vârstă și trebuie să aibă dosar medical de acceptare. Regulile sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Au prioritate cei care sunt cu domiciliul sau cu flotant în zona școlilor. Listele cu străzile aparținătoare sunt publicate de câteva săptămâni”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

În județul Cluj, aproape 6.000 de copii vor începe clasa pregătitoare în toamna acestui an. Părinții trebuie să aibă în vedere dascălii și nu doar să își dorească să ajungă la o școală din centru, explică Valentin Cuibus.

„Anul trecut nu a fost bătaia foarte mare în centru cu excepția școlilor Bob și Avram Iancu. Au fost solicitări mai mari la Titulescu, Agârbiceanu, Ghibu. Ceea ce contează la pregătitoare este învățătoare și avem învățătoare foarte bune și în centru și în cartiere, și de multe ori condițiile din cartiere sunt mai bune”, a mai spus Valentin Cuibus.

Listele cu elevii înscriși în clasa pregătitoare, în prima etapă, vor fi afișate la școli pe 1 aprilie 2020.

 

Foto: Arhivă

Ne poți asculta și aici: