AUDIO | Ambulanța Cluj este supraaglomerată, spune, la EBS Radio, șeful Ambulanței clujene, dr. Horia Simu

Directorul Serviciului de Ambulanță Cluj, dr. Horia Simu, a vorbit la EBS Radio despre dificultățile pe care le întâmpină serviciul în această perioadă în care solicitările multiple legate de COVID-19 se adaugă urgențelor la care răspunde Ambulanța în mod obișnuit.

(Foto: Tamás Márkos/Facebook)

 

Instituția este supraaglomerată „atât de apeluri, cât și de solicitări de recoltări, consultații, și, să nu uităm, rămân și celelalte urgențe. Accidentul vascular rămâne la fel, accidentul de circulație rămâne la fel, cu sau fără COVID.” Horia Simu a precizat că pentru o programare de recoltare a unei probe, se poate aștepta și până la patru zile, urgențele se rezolvă însă cu prioritate.

„Personal nu va fi niciodată suficient față de numărul de cereri în momentul de față, dar nu va fi suficient nici în spital, nici în alte unități sanitare. Ideală ar fi o suplimentare de personal, dar o suplimentare de personal înseamnă să ai și mașini mai multe…”, spune medicul clujean.

Problemele de persoanal sunt cu atât mai acute cu cât luna trecută au apărut și primele cazuri de COVID-19 în rândul angajaților Ambulanței Cluj. „Există personal care e în perioada celor două săptămâni, există personal care a trecut prin boală, există personal în izolare. Din fericire, și să rămână așa, nu am fost cazuri grave, cum se întâmplă în județele din jur,” spune Horia Simu.

Directorul Ambulanței Cluj a reamintit clujenilor că în cazul unor simptome de COVID-19, recomandarea este izolarea imediată și contactarea medicului de familie. Abia următorul pas este apelarea Ambulanței. Aceasta rămâne prioritară însă pentru orice urgență.

Ascultați aici interviul acordat de dr. Horia Simu lui Tiberiu Crișan, în emisiunea „Wake Up, Cluj”:

 

Ne poți asculta și aici: