AUDIO | Artistul clujean Mishu Călian: „Am vrut să dau oamenilor o experiență audio și muzicală mai plăcute decât cele filmate cu un telefon”

Artistul clujean Mishu Călian a lansat zilele trecute un nou proiect în mediul virtual: sesiuni de live looping, de „construire” a unei melodii în timp real, pe pagina sa de Facebook.

„Neputând ieși din casă, neputând cânta cu altcineva, trebuie să îmi fac eu toate lucrurile deodată și de mai mult timp mă atrăgea ideea de live looping, dar niciodată nu am avut timpul necesar să stau să studiez, să văd cum se face exact, pentru că e un proces destul de complex și până îl înțelegi îți ia un pic de timp. După aceea însă, mi se pare foarte natural și foarte organic cum poți să mergi într-o sesiune de live cu o piesă care pe o variantă de album e într-un fel și acolo să faci ce își trece ție prin cap. Vreau să continui treaba asta și vreau cumva să și explic în timpul live-ului ceea ce fac, pentru ca lumea să înțeleagă”, a povestit Mishu Călian la EBS Radio.

În plus, spune artistul clujean, „practic toți artiștii fac acum live-uri în online, toată lumea se filmează cu un telefon și, ca urmare, sună ca pe telefon. Eu am vrut să fac un pic mai mult, adică să dau oamenilor o experiență audio și muzicală mai plăcute decât cele filmate cu un telefon”.

Mishu Călian va continua proiectul, dar pregătirea fiecărei sesiuni ia timp pentru că piesele sale trebuie reconstruite pentru a se încadra în opțiunile pe care le oferă un live looping.

„Ora de muzică românească contează foarte mult pentru artiștii care nu se aud de obicei la Radio”

Mishu Calian este artistul care, la început de stare de urgență, când concertele au devenit o opțiune imposibilă, a trimis un email posturilor de radio din România, o pledoarie pentru difuzarea de muzică românească. A fost unul dintre elementele care au încurajat crearea, la EBS Radio, a proiectului StaiLaRadio, prin care ascultăm, în fiecare zi, o oră dedicată exclusiv muzicii românești și clujene.

„Ora de muzică românească contează foarte mult pentru artiștii care nu se aud de obicei la radio. Atunci când am trimis emailul am făcut un research de trei zile si l-am trimis la peste 60 de posturi de radio din Romania. Mi-ați răspuns voi, și ați și făcut ceva, și cei de la Itsy Bitsy care au spus că pot să ia in considerarea propunerea. Dar mă bucur că se leagă lucrurile și sunt foarte mulți artiști clujeni care înainte nu se auzeau absolut deloc pe radio și poate nici nu aveau ideea asta că muzica pe care o faci poate să ajungă la radio. Și mă bucur că a ieșit așa.”

Ascultați interviul acordat de Mishu Călian lui Angel Rusu, aici:

 

Prima sesiune de live looping a lui Mishu Călian, cu piesa „Nemurirea, ca hobby”:

Nemurirea, ca hobby – Live looping session #1

Episodul #1 de live looping!"Nemurirea, ca hobby", face parte de pe primul meu album, "Noi N-am Văzut". Muzica îmi aparține, iar versurile sunt creația lui IvcelnaivSper să vă placă, eu oricum voi mai face din astea, m-am distrat prea bine 🙂 Nu uitați să dați like/hate, share/unshare :)Enjoy!PS – pe varianta de pe album, interpretarea îi aparține lui Tudor Runcanu

Publicată de Mishu Calian pe Sâmbătă, 9 mai 2020

 

 

Ne poți asculta și aici: