AUDIO | Artistul clujean Origen Todoran: „Ne lipsesc aplauzele”

Origen Todoran este din Bistrița, dar locuiește și creează de mulți ani la Cluj-Napoca. În ascultăm în playlist-ul EBS #StaiLaRadio, dedicat muzicii românești și clujene, îl cunoaștem din trupa David & The Six Martini și i-am ținut pumnii la „Vocea României”.

Pentru Origen, ca pentru fiecare artist, perioada pe care o parcurgem are provocări, dar, a spus el la EBS Radio, izolarea a adus și multă creativitate și este un timp bun pentru artiști.

„Este foarte greu pentru muzicieni în perioada asta, nu vreau să am un ton pesimist, dar ne lipsesc aplauzele. Orice muzică facem, o facem acasă, pe internet, primim un like, primim o inimioară, un share, dar nu se compară nimic cu aplauzele. În rest, creăm, da, este un timp bun pentru artiști. În perioada asta, mulți dintre colegi scriu piese noi, văd cu mare plăcere în social media că aproape toți încearcă să facă ceva propriu pentru că este spațiu acum, este loc, este timp.”

„Luați chitara, schimbați corzile!”

Pentru Origen Todoran izbucnirea pandemiei de coronavirus și restricțiile care au urmat au fost cu atât mai dificile, cu cât chiar înainte de acest moment se înființase trupa „Origen” , iar membrii ei repetau, aveau pregătite cinci piese și se pregăteau de un album.  Repetițiile aveau loc aproape zilnic, patru-cinci ore, dar totul a trebuit să se oprească.

„Când vor spune autoritățile: da, puteți să vă întâlniți câte patru-cinci, asta o să fac prima dată, îi sun pe colegi, luați chitara, schimbați corzile!”, povestește Origen Todoran, pentru care repetițiile sunt este printre lucrurile care îi lipsesc cel mai mult.

Origen a povestit la EBS Radio și despre experiența de la „Vocea României” și ce înseamnă aceasta pentru un artist, dar și despre piesa „Vise”, care se regăsește și în playlist-ul EBS Radio, #StaiLaRadio.

Ascultați aici interviul acordat de Origen Todoran lui Angel Rusu:

 

Origen Todora, „Vise”:

Ne poți asculta și aici: