AUDIO | Carantina și izolarea, cele mai bune măsuri luate de autorități în pandemie, spune la EBS Radio prefectul Mircea Abrudean, internat cu COVID-19  

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, internat după ce a fost declarat pozitiv cu COVID-19 împreună cu soția și copilul lui de 9 luni, a spus la EBS Radio că speră ca Parlamentul să adopte cât de repede noile reglementări cu privire la carantină și izolare, în condițiile în care acestea s-au dovedit printre cele mai eficiente măsuri luate de autoritățile române în timpul pandemiei.

(Foto: prefectul Mircea Abrudean la EBS Radio, înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19)

 

„Dacă nu am fi luat aceste măsuri, cu siguranță cifrele stăteau mult mai rău. Nu ai cum să preîntâmpini, să stopezi evoluția lăsându-i pe oameni care au anumit grad de risc să intre în societate ca și cum nu ar fi nimic, pentru că pericolul de infectare este foarte mare. Avem de-a face în momentul de față cu o transmitere comunitară extinsă, este un risc foarte mare pe care ni-l asumăm cu toții. Poți să iei virusul de pe stradă, de oriunde, iar prezența în comunitate a celor care prezintă un anumit grad de risc sau au fost contacți direcți ai unor pacienți pozitivi sau din zone cu probleme este un pericol și mai mare, astfel că sper ca lucrurile să se reglementeze juridic în cel mai scurt timp”, a spus prefectul Mircea Abrudean la EBS Radio.

Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, împreună cu familia sa. Prefectul a spus că este aproape imposibil să afle de unde a luat virusul dat fiind că în Prefectură au fost luate toate măsurile de prevenire a răspândirii acestuia și nu ar fi participat la evenimente cu public unde să existe un potențial risc de acest gen”.

Ascultați aici interviul acordat lui Tiberiu Crișan de prefectul Mircea Abrudean:

Ne poți asculta și aici: