AUDIO | Cerasela Libeg, psiholog: „Oamenii fericiți nu cumpără lucruri, ci cumpără experiențe”

Psihologul Cerasela Libeg a vorbit la EBS Radio despre legătura dintre fericire și natură, dar și alte obiceiuri care ne fac să ne simțim bine.

Banii nu aduc fericirea? Ba aduc, spune psihologul Cerasela Libeg, dar într-o mică măsură. Alte lucruri sunt mult mai importante pentru ca oamenii să se simtă bine.

„Starea de bine este extrem de importantă și poate fi întreținută de anumite obiceiuri pe care le avem…De exemplu, după perioada de izolare și de stat în casă, mai mult decât oricând ne-am dat seama că timpul afară și interacțiunea cu natura pot fi niște surse extraordinare de bine. Oamenii mai fericiți petrec mult timp afară”, spune Cerasela Libeg.

Mai sunt și alte bune obiceiuri care ne aduc o stare de bine. Unul dintre ele, să ne petrecem timpul cu cei dragi, apropiați.

„Un obicei bun pentru a ne simți bine este să interacționăm cu ceilalți, să ieșim puțin din propriile noastre gânduri și griji și să conversăm cu ceilalți. Cu cât e conversația mai profundă crește posibilitatea de a fi mai încântați, mai entuziasmați, mai mulțumiți…Acele discuții pot uneori să ne propulseze în lumea oamenilor care își fac planuri”, a mai spus psihologul.

Mai multe despre ce putem face pentru a ne simți bine și chiar fericiți aflați din interviul pe care psihologul Cerasela Libeg i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

 

Foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: