AUDIO | Charley Ottley, Wild Carpathia: „Sălbăticia încă mai există în România, dar mulți se tem că nu pentru mult timp”

Pezentatorul și producătorul documentarului Wild Carpahtia, Charley Ottley, a vorbit la EBS Radio, despre aventura lui în România, pe care o promovează în lume de zece ani și despre noua lui campanie. 

Charley Ottley și Oana Mihai, care a lucrat la documentarul care a făcut România cunoscută turiștilor din întreaga lume, și care a ajutat la traducere, au povestit la EBS Radio despre nevoia ca țara noastră să prezerve biodiversitatea, pentru că altfel acest „colț sălbatic al Europei” riscă să dispară în următorii 10 ani.

Charley a venit pentru prima dată în România în 2010, după ce un prieten i-a povestit despre țara noastră și i-a spus că arată ca Scoția acum 500 de ani.

„Scoția și-a tăiat toate pădurile în ultimii 500 de ani și nu a mai rămas aproape nimic. Au omorât aproape toți lupii și au distrus sălbăticia. Aici, în România, încă o mai aveți, dar mulți oameni se tem că nu pentru mult timp”, a povestit Charley despre începuturile aventurii lui în țara noastră.

Seria de documentare făcute de britanic în România a ajuns la episodul cu numărul cinci. În ultimul, apare din nou Prințul Charles, un susținător al proiectului, de data aceasta prin intermediul unei înregistrări, care s-a adresat mai mult românilor, încurajându-i să descopere frumusețile propriei țări și să susțină astfel industria turismului.

Asta face acum și Charley Ottley, care vrea cu adevărat să ajute turismul din România, de aceea este gata să predea filmele, gratuit, Ministerului de resort și speră ca acesta să continue campania începută de el pe BCC, în speranța că anul viitor cât mai mulți turiști ne vor vizita țara.

Mai multe despre această campanie, dar și câteva recomandări de călătorie în România aflați din interviul pe care Charley Ottley i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

 

Ne poți asculta și aici: