AUDIO | City Rocks vine la Cluj. 500 de muzicieni profesioniști și amatori sunt așteptați în Piața Unirii

Zoltan Kinizsi a vorbit la EBS Radio despre evenimentul care va „zgudui” Clujul în toamnă, sigur dacă situația epidemiologică o va permite.

Cum ar fi ca 500 de rockeri să cânte pentru noi în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Evenimentul este acum în pregătire și dacă totul merge bine rockul va răsuna în centrul orașului în 5 septembrie.

Este vorba de un flash mob, dar, spune Zoltan Kinizsi, reprezentantul celor care îl organizează, evenimentul a crescut atât de mult în anvergură în timp, încât nu mai poate fi numit un simplu flash mob.

La bază sunt trei instrumente, chitară, tobe și bas, completate, bineînțeles, de vocaliști. Evenimentul a avut loc prima dată în Italia, iar anul trecut, în Ungaria, l-a văzut și Zoltan, care a decis să îl aducă și la Cluj.

 

„Avem deja un playlist cu 10 piese, se va cânta Queen – We Will Rock You, Metallica, se vorbește de Megadeth, în fine, sunt piese clasice”, a spus la EBS Radio Zoltan Kinizsi

Inițial, concertul, care va reuni maximum 500 de artiști, era programat să se defășoare în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

„Zilele Culturale Maghiare vor avea loc la Cluj, dar într-o formă mult mai restrânsă decât ne-am obișnuit. Ne-am gândit atunci că trebuie să facem evenimentul acesta separat. Și se va desfășura acest eveniment minunat doar în cazul în care situația epideimologică ne va permite atunci, la data de 5 septembrie. Noi totuși ne pregătim”, a mai spus Zoltan Kinizsi.

Evenimentul este deschis pentru cei care cântă la instrumentele de mai sus și vocaliști, atât amatori, cât și profesioniști. Totuși sub un anumit nivel, amatorii nu vor fi acceptați.

„Noi așteptăm pe toată lumea, nu contează ce limbă vorbește. Esențial este să ne înțelegem pe limba muzicii rock”, a mai spus reprezentantul organizatorilor.

Mai multe despre eveniment și cum vă puteți înscrie, aflați din interviul pe care Zoltan Kinizsi i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: Facebook/CityRocks

 

Ne poți asculta și aici: