AUDIO | Controale în spitalele Clujene care tratează pacienți cu Covid-19. ISU Cluj a constatat nereguli, dar a dat doar două amenzi și foarte multe avertismente

Peste 330 de deficiențe au fost constatate în spitalele clujene în ceea ce privește respectarea normelor de protecție la incendiu.

În Cluj au fost efectuate 35 de controale, în mai bine de jumătate din unitățile spitalicești din județ, în special în cele care tratează pacienți cu Covid-19 și au secții de terapie intensivă.

Între principalele nereguli și riscuri identificate se numără gabaritul redus și iluminarea necorespunzătoare a unora dintre căile de evacuare, utilizarea la maximum a instalțiilor electrice sau lipsa unor servicii private pentru servicii de urgență.

În ciuda neregulilor constatate, 242 din cele 244 de sancțiuni aplicate au fost avertismente, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că vor verifica respectarea recomandărilor făcute.

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, spune că este vorba de multe clădiri vechi care pot fi supralimentate și astfel se pot declanșa scurtcircuite sau incendii. Pe Andrei Biriș îl puteți asculta aici:

În toată țara au fost dispuse controale la spitalele care au secții de terapie intensiă și nu numai, în urma tragediei petrecute la piatra Neamț, când în urma unui incendiu izbucnit într-o secție de terapie intensivă dedicată pacienților Covid, peste 10 persoane și-au pierdut viața.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: