AUDIO | Cu dor de public și de spectacole, Julie s-a dedicat grădinăritului și se bucură să poată sta în natură în această perioadă de izolare

Chiar înainte de pandemie, Julie Mayaya a început proiectul „Tina Turner Tribute Show”, pe care abia așteaptă să îl poată relua. Deocamdată ea se bucură de frumusețea naturii și de grădinărit în casa bunicilor din județul Argeș.

(Julie Mayaya / Facebook)

 

„Am fugit un pic din București, în Argeș, la casa bunicilor, la curte. Ne-am bucurat un pic de natură, ne-am bucurat de aer curat și ne-am bucurat de soare și de viață până la urmă. Am venit la țară și aici am dat peste o casă și un pământ care aveau nevoie de grijă, pentru că de când bunicii mei nu mai sunt, nu prea s-a mai ocupat nimeni și, sinceră să fiu, nu am avut timp să fac altceva”, a povestit Julie la EBS Radio.

Grădinăritul a fost o premieră pentru ea, deci a fost nevoie și de un proces de învățare. „Ne-am pus și noi în grădină o roșie, un castravete, un ardei, o ceapă. E pentru prima dată când fac chestia asta, YouTube a fost cel mai bun profesor. 🙂 Sunt foarte mulțumită de ce am făcut, sper să iasă ceva, și chiar dacă nu iese, sunt mândră de mine că am avut o activitate care mi-a hrănit sufletul. E o chestie nouă, și m-a hrănit spiritual. E minunat și continuăm treaba. La casă, tot timpul ai de făcut câte ceva. E mult de muncă, dar e o muncă frumoasă și sănătoasă.”

Cântatul online, fără public, nu i se potrivește lui Julie

„Îmi e dor de colegii de trupă, nu credeam că am să spun asta, dar îmi e dor de repetiții și îmi e dor de scenă. Mi-ar plăcea să putem avea din nou concerte, mai ales că noi am început un proiect foarte ambițios înainte de pandemie, am început proiectul „Tina Turner Tribute Show”, mi-ar plăcea să îl putem duce mai departe cât de curând. Da, îmi e dor de „Tina Turner Tribute Show” și de toată lumea implicată.”

Pentru Julie, cântatul online în perioada de izolare și în lipsa concertelor, nu s-a dovedit o variantă viabilă. A încercat varianta transferului în online, dar „nu mi se potrivește, e o diferență enormă între a fi pe scenă și a cânta în fața unui public, cu sistemul de sonorizarea corespunzător, cu luminile, cu energia publicului, care cred că e cea mai importantă, și a fi în fața unui televizor, laptop sau cameră. Nu e același lucru și nu e de mine. Mie nu îmi place.”

Julia a explicat că este extrem de dificil să fie artist în această perioadă, pentru că drepturile de autor funcționează doar pentru un număr mic de artiști, concertele erau cela mai importante, dar „din câte am înțeles nu ne putem aștepta să reluăm concertele prea curând, adică până în 2021 nu cred că o să se întâmple nimic și încercăm să ne ținem tari și să vedem ce și cum facem în următoarea perioadă”, a spus, la EBS Radio, Julie Mayaya.

Ascultați aici interviul pe care i l-a acordat lui Angel Rusu.

 

Pe Julie Mayaya o regăsim în playlist-ul #StaiLaRadio, dedicat artiștilor români, și cu noua sa piesă, „Say Something”, un remake după Laurențiu Cazan:

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: