AUDIO | Cum poate evita Clujul carantina. Prefect: „Trebuie să stăm cât mai mult în casă, au fost aglomerări exagerate în mall-uri!”

Chiar dacă rata cumulată de infectare se menține ridicată în Cluj-Napoca, aproape 9 la mia de locuitori, autoritățile vor să evite, în continuare, carantina. Pentru asta trebuie să renunțăm la deplasările care nu sunt strict necesare.

Numărul mare de cazuri de Covid-19 de la Cluj-Napoca și din județ este explicat și de cele peste 2.000 de teste care sunt efectuate zilnic, iar rata mortalității este cea mai scăzută din țară, ceea ce face ca, în ciuda ratei ridicate de infectare, carantina să nu se impună încă, arată reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prioritară pentru perioada următoare este evitarea aglomerărilor și a deplasărilor care nu sunt strict necesare.

„Trebuie să facem cu toții un efort de a ne limita la maximum deplasările în următoarea perioadă. Din păcate am constatat, inclusiv în weekendul care a trecut, că sunt aglomerări exagerate în mall-uri și nu cred că erau absolut necesare aceste deplasări. Sunt lucruri care îngrijorează și care ne pun pe gânduri. Noi încercăm, și spun asta de fiecare dată și facem toate eforturile ca autorități, să nu ajungem să carantinăm municipiul Cluj-Napoca, pentru că impactul asupra economiei este unul foarte  grav. Dar trebuie să ne ajute și oamenii și trebuie să înțelegem cu toții că este o perioadă în care trebuie să stăm în casă cât mai mult ca să trecem cu bine peste acest moment dificil pentru noi toți”, a spus prefectul Mircea Abrudean, la EBS Radio.

În ultimele 24 de ore la Cluj au fost raportate peste 700 de infectări cu noul coronavirus, la peste 2.200 de teste efectuate.

Ascultați mai jos un scurt fragment din intervenția prefectului Mircea Abrudean în emisiunea Forum EBS, moderată de Ovidiu Cornea, care a fost difuzată joi seara.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: