AUDIO | Există soluții, chiar dacă ți-ai pierdut jobul. Le oferă un clujean, care a venit în ajutorul celor care caută un loc de muncă

Alex S. Iuonuț nu a stat prea mult pe gânduri când a văzut cum criza sanitară se transformă într-una una economică și mulți români își pierd jobul.

Alex lucrează în domeniul marketingului online și s-a gândit că poate și el să ajute în aceste vremuri neobișnuite. El este creatorul platformei datafara.ro, unde persoanele disponibilizate din cauza situației generate de pandemia de Covid-19 își pot prezenta experiența în muncă și disponibilitatea de a lucra.

„Ideea a venit într-o duminică după-amiaza, în momentul în care am analizat ce se întâmplă… cu prietenii și rudele care au spus că sunt pe punctul de a-și pierde locurile de muncă sau că acestea nu erau sigure. Și m-am gândit să încerc să ajut. Am descoperit domeniul ăsta și am conectat trei platforme”, a povestit Alex la EBS Radio.

Până acum, pe platformă au fost încărcate aproape 500 de CV-uri ale persoanelor care au rămas fără locuri de muncă în această perioadă. Sunt înscrise și 250 de companii, dar ce este foarte important este faptul că una din 10 persoane înscrise pe datafara.ro și-a găsit deja un loc de muncă.

Alex a mai spus că cele mai multe persoane înscrise sunt din domeniul vânzărilor, urmate de cei din marketing și ingineri.

În ceea ce privește un top al celor mai vizualizate profiluri, acesta arată așa: vânzări, design, marketing și management.

Ușor de folosit și cu un nume grăitor, platforma are viitor, spune Alex, care caută acum o metodă să o mute „în curtea” Agenției de Ocupare a Forței de Muncă.

Mai multe aflați din interviul pe care Alex Iuonuț i l-a acordat lui Tiberiu Crișan la EBS Radio:

 

Ne poți asculta și aici: