Despre blocajele vaccinării la Cluj și când se „dezgheață” listele de așteptare

Principalele blocaje ale procesului de vaccinare din județul Cluj au reprezentat tema emisiunii Forum EBS, de joi, 8 aprilie. Au răspuns la întrebările legate de acest subiect suprefectul Irina Munteanu, șeful DSP, Mihai Moisescu, în timp ce președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, a vorbit despre reticența unor pacienți vizavi de imunizarea cu Astra Zeneca.

Centrul de vaccinare de la școala Horea este doar unul din centrele Pfizer cu peste 2.000 de persoane în așteptare, dar nefuncționale încă. FOTO / O.C.
Centrul de vaccinare de la școala Horea este doar unul din centrele Pfizer cu peste 2.000 de persoane în așteptare, dar nefuncționale încă, în Cluj-Napoca. FOTO / O.C.

Orice discuție legată de problemele concrete ale procesului de vaccinare – spre exemplu liste de așteptare cu peste 2.000 de persoane fiecare, deschise acum aproape o lună, pentru centre Pfizer  nefuncționale încă – atinge aproape invariabil și o problemă de fond, cu privire la oportuntatea vaccinării în sine și eventualele riscuri aferente. Asta în contextul unor semne de întrebare ridicate inclusiv de unii specialiști, în special cu privire la serul AstraZeneca, dar nu numai. Ulterior, au fost emise precizări suplimentare de la nivel european și național cu privire la incidența extrem de redusă a cazurilor de tromboze, spre exemplu, ce pot fi puse în legătură cu administrarea vaccinului amintit.

Am întrebat astfel mai mulți clujeni dacă au încercat să se vaccineze, iar dacă nu, ce anume îi face reticenți, îi puteți asculta mai jos:

Noi centre Pfizer, funcționale cel târziu din 20 aprilie

Vestea bună, pentru cei programați la imunizare cu serul Pfizer, este că până în 20 aprilie 11 centre din județ, dintre care 5 în Cluj-Napoca – școlile Liviu Rebreanu, Traian Dârjan, Horea, Alexandru Vaida Voevod și liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu (flux de Pfizer) – vor fi deschise efectiv, astfel că listele de așteptare ar urma să se micșoreze.

Puteți asculta discuția purtată de Ovidiu Cornea cu invitații săi, pe marginea celor enumerate, în cadrul emisiunii Forum EBS:

Ne poți asculta și aici: