AUDIO | „Îi încurajez pe toți cei care au ambiții de a fi artiști să nu se lase și să insiste. E mai important decât orice”, spune, la EBS Radio, Silviu Pașca

Silviu Pașca este de ani buni o prezență plină de energie și originalitate pe piața muzicală din România. El a vorbit la EBS Radio despre proiectele sale A S T R O N O T S și Are You Anywhere, despre provocările pandemiei, dar și despre ce trebuie să facă tinerii artiști independenți pentru a-și spori șansele de a reuși.

„Fie că trimiți un mail, două, 10, 100 de mail-uri, e treaba ta ca artist să faci asta; indiferent de cât de anevoios e drumul, ăștia sunt pașii pe care trebuie să îi facem.  E treaba artistului, nu prea ai pe cine să te bazezi”, spune Silviu Pașca | The Guy. El a explicat că pe o piață extrem de dinamică, cum este cea a muzicii, sunt puține șanse să reușești fără investiții semnificative sau fără sprijinul unei case de discuri. „Dacă nu te duci tu către ei, niciodată nu o să vină ei către tine,” adaugă el, cu precizarea că și dacă nu primești răspuns din prima, trebui să încerci din nou. Platformele de streaming sunt o soluție pentru muzica „cu iz internațional”, nu pentru cea foarte specifică, cum ar fi cea în română, adaugă el.

Despre efectele pandemiei pentru industria muzicală, Silviu Pașca spune că ne aflăm într-o perioadă de incertitudini, și că sunt slabe șanse să revenim curând la concerte așa cum le știam. „Doar timpul o să ne spună cum va fi”, adaugă el.

Membru fondator al proiectului A S T R O N O T S, în care lucrează cu Antonio Slaniceanu, Silviu Pașca povestește că perioada pandemiei a limitat lucrul la piese noi, dar nu și planurile de viitor. Un alt proiect în care este implicat este Are You Anywhere, un proiect „mai indie, electro, synthwavy”, împreună cu Vladimir Coman-Popescu (Chopsticks).

Ascultați aici interviul acordat de Silviu Pașca lui Angel Rusu:

 

A S T R O N O T S se regăsesc în playlist-ul #StaiLaRadio pe care îl dedicăm exclusiv muzicii românești și clujene.