AUDIO | „Industria muzicală s-ar putea redescoperi” – Cătălin Moraru de la trupa clujeană Cantellion

În interviu acordat EBS Radio, Cătălin Moraru încearcă să puncteze posibilele urmări pozitive ale pandemiei pentru industria muzicală, dar crede că artiștii de mai mică anvergură riscă chiar să dispară.

(Cătălin Moraru, Cantellion / Facebook)

 

Ca artist care a trecut de la muzică populară la heavy-metal, iar acum face pop–rock cu influențe folk, în cadrul Cantellion, Cătălin Moraru are o înțelegere avizată asupra fenomenului artistic și de show-business din România. El crede că după pandemie, „foamea” de muzică live va fi „mult mai mare decât înainte și vom avea de câștigat cu toții, dar în special artiștii consacrați”. Cătălin crede că există riscul care artiști de o mai mică anvergură, care nu au bugete de promovare, să fie nevoiți să renunțe la muzică în următoarea perioadă. „Posibil să dispară mulți artiști care nu au reușit să își monetizeze munca. Și care vor fi nevoiți sa se axeze pe alte domenii pentru a supraviețui”, crede Cătălin, care spune și că există riscul ca arta să aibă de suferit din punct de vedere calitativ.

„Un refresh la muzica bună”, s-a spus despre Cantellion. În interviul acordat lui Angel Rusu, Cătălin Moraru vorbește despre planurile trupei clujene pentru un nou EP, dorul de public și scenă și despre provocările din perioada pandemiei:

 

Trupa Cantellion este în playlistul StaiLaRadio, dedicat de EBS Radio muzicii româneștio și clujene.

Cantellion, „Wings of stone”:

Ne poți asculta și aici: