AUDIO | Livrări de pachete alimentare de bază pentru vârstnicii din Cluj-Napoca

Inițiativa „Vă ajutăm din Cluj” pune la dispoziția persoanelor de peste 65 de ani numărul de telefon 0364.406.517 la care aceștia pot face comenzi pentru pachete alimentare de bază.

Judecătorul Cristi Danileț, membru al inițiativei, a explicat la EBS radio, că livrarea se face gratuit, persoanele în vârstă trebuind să achite doar valoarea pachetului pe care îl aleg, cu variante între 60 și 80 de lei.

Sunt disponibile patru tipuri de pachete, cu alimente de bază suficiente pentru o săptămână. „Vă ajutăm din Cluj” a negociat cu comercianții prețuri mai mici decât cele de la raft, iar voluntarii care duc pachetele au legitimații vizate de Inspectoratul pentru Situații de urgență Cluj și fost instruiți pentru respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. „Vă ajutăm din Cluj” poate livra până în acest moment până la 100 de comenzi pe zi.

Inițiativa, fondată de organizațiile Civic Suport, VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, Clujul Sustenabil și CPVP: Center for Peace and Violence Prevention, și-a îndreptat atenția și spre nevoile spitalelor și personalului medical și pune la dispoziție, gratuit, viziere pentru medici și farmaciști.

Foto: Facebook/Cristi Danileț

 

La Cluj, câteva mii de viziere vor fi gata până la sfârșitul săptămânii și vor fi distribuite către spitale și farmacii. Beneficiarii se pot înscrie pe pagina de internet viziere.ro.

Pe lângă „Vă ajutăm din Cluj”, la Cluj-Napoca există pentru persoanele vârstnice și un telefon pus la dispoziție de autorități, 0372 280 499, dar și alte inițiative ale unor voluntari sau organizații.

Ascultați aici un interviu cu judecătorul Cristi Danileț

 

Tiberiu Crișan

 

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: