Bogdan George Apetri, regizor: cel mai important la un film e să te atingă emoțional

Regizorul Bogdan George Apetri participă la TIFF 21 în dublu rol – aduce în fața publicului cel mai recent film al său – Miracol (2021) și face parte din juriul competiției oficiale.

Invitat la WakeUp Cluj, Bogdan a recunoscut că în calitate de jurat e la a doua sa experiență și că în general refuză astfel de ipostaze.  Dar, spune el, a acceptat pentru că TIFF e un festival important pentru mine.

Chiar dacă arta nu e chimie, nu e matematică, [și – n.red.] e foarte greu de judecat, contează ca privitorul să simtă de la primul la ultimul cadru că e pe mâini bune. În calitate de jurat, va încerca să descopere ce a vrut filmul din competiție să spună și cât de bine a reușit să spună povestea respectivă.

Bogdan George Apetri a mai vorbit și despre Miracol – film prezentat la TIFF în secțiunea Zilele Filmului Românesc, cu trei proiecții – pe 21 (Cinema Mărăști ora 19:30), 22 (Cercul Militar ora 15:45)și 24 iunie (Cinema Arta ora 12:15).

Miracol s-a proiectat zilele trecute în Washington DC, și a emoționat publicul. Asta e cel mai important la un film – să te atingă emoțional, să te facă să te gândești la el după ce pleci; nu trebuie să pleci deplin lămurit,dar pe de altă parte nici nu sunt neapărat un fan al finalurilor deschise.

Ascultați mai jos discuția pe care Bogdan George Apetri a avut-o în această dimineață la EBS Radio cu Tiberiu Crișan.


 

Ne poți asculta și aici: