AUDIO | Organizația clujeană Beard Brothers – donații pentru spitale și personalul medical

Organizația clujeană Beard Brothers începe joi livrarea către spitale a materialelor achiziționate din inițiativă proprie cu sprijinul financiar al Băncii Transilvania și al companiei Fortech.

 

Potrivit paginii de Facebook a organizației, pot fi deja distribuite către spitale „1.269 de litri de dezinfectant, două videolaringoscoape, un ecograf (cardio și pulmonar) și 500 de masti FFp2”.

„Facem apel la solidaritate”

Cornel Hoza de la Beard Brothers a spus la EBS Radio că organizația continuă să încerce achiziționarea de alte materiale, dar demersul este extrem de complicat.

„Avem o echipă de oameni care asta face toată ziua: dă telefoane peste tot în lume și negociază. Din păcate, tot mai multe țări își opresc exportul de astfel de materiale și este tot mai greu să găsim. Dacă sunt oameni care au idei, ponturi pentru posibili furnizori, să ne contacteze”, a spus Cornel Hoza.

Ajutor pentru vârstnici

Beard Brothers s-a alăturat și eforturilor civice de ajutare a persoanelor vârstice. Voluntarii organizației iau comenzi de cumpărături de la acestea.

„Oamenii ne sună, ne dau comanda, noi a doua zi mergem la un magazin mare, cu care am negociat, care ne pregătește toate comenzile și le livrăm în condiții de maximă securitate, adică nu avem interacțiune directă. Ei ne lasă banii pe preș și noi lăsăm la ușă pachetul”, a mai spus Cornel Hoza la emisiunea WakeUp Cluj, moderată de Tiberiu Crișan.

Persoanele peste 60 de ani pot suna la Beard Brothers, la numărul 0744.969748 între orele 10.00 și 19.00, pentru a plasa comenzile.

 

Ne poți asculta și aici: