AUDIO | Ovidiu Pecican, despre „Țara lui împreună” și patriotismul adevărat

Istoric, autor și scenarist, Ovidiu Pecican, a vorbit la EBS Radio despre „Țara lui împreună” și patriotism. Spectacolul, care marchează Ziua Unirii Principatelor Române, este disponibil duminică, de la ora 18:00, la Teatrul Puck

„Țara lui împreună”, o piesă pentru copii, dar nu numai, scrisă de Ovidiu Pecican, se va „juca” din nou la Teatrul „Puck” din Cluj, cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române.

„Am făcut-o la rugămintea teatrului, într-un record de timp. M-am bucurat să fac asta, să putem dărui copiilor…un dar prețios cu ocazia Centenarului Marii Uniri”, spune Ovidiu Pecican, care a scris această piesă în anul 2018.

De la această piesă la patriotism nu e decât un pas. Iar Ovidiu Pecican a vorbit și despre cea mai pură dovadă de patriotism la care a asistat în aceste luni de pandemie, chiar cu „lacrimi în ochi”.

„Forma cea mai grozavă de patriotism pe care am putut-o constata… a fost a medicului pe care-l știm în toată țara, care a sărit în foc literalmente ca să-i salveze pe pacienții imobilizați în paturi, sub tratament Covid, și care el însuși a fost ars îngrozitor și transportat în afara țării și slavă Domnului că a fost salvat… Mi se pare că acest patriotism e dincolo de cuvinte și transcende chiar și ideea de patrie… E vorba de iubirea de semeni, până la urmă”, a spus istoricul clujean.

Discuția savuroasă dintre Ovidiu Pecican și Anca Brășfălean, realizatoarea emisiunii Tête-à-tête, o puteți asculta aici:

 

Ne poți asculta și aici: