AUDIO | Peste 40 de locuitori din Cluj-Napoca, diagnosticați cu Covid-19, sunt internați în spital

Un număr de 45 de persoane din Cluj-Napoca, confirmate cu Covid 19, sunt internate în acest moment în spitale.

Alte 34 de persoane infectate cu coronavirus și internate la Cluj sunt din municipiul Dej. În total aproape 170 de persoane din județ sunt tratate în prezent în cele patru spitale dedicate: Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie, Medicală 1 și Recuperare. Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid 19, inclusiv din alte județe și internate la Cluj-Napoca este în ușoară creștere și a ajuns la 210, potrivit datelor prezentate astăzi de primarul Emil Boc.

„Este o creștere lentă, dar sub control”, a transmis edilul, în cadrul ședinței de consiliu local de astăzi, în care a prezentat o sinteză a evoluției internărilor la spitalele din municipiu.

Ascultați, mai jos, intervenția primarului

 

Peste 110 pacienți, externați

De cealaltă parte, trendul externărilor este și el în creștere. Peste 110 pacienți, dintre care peste 60 din județul Cluj, au fost declarați vindecați și externați din spitalele clujene.

„Trendul este crescător și aici, dar în sensul bun al cuvântului. Crește numărul persoanelor vindecate, ceea ce ne arată că sistemul medical își face datoria și, din nou, putem spune că avem situația sub control”, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, în același timp s-au înregistrat până acum și 9 decese.

Puteți asculta aici o sinteză cu privire la externări, dar și la decesele consemnate

 

Ovidiu Cornea