AUDIO | Aplicație de telemedicină lansată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Pacienții pot accesa, de miercuri, 17 iunie, consultații medicale la distanță, prin intermediul unei aplicații lansate de Spitalul Județean de Urgență din Cluj, ClujMedicApp.

 

Aplicația prin care pacienții pot accesa consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină este disponibilă, momentan, doar pentru telefoanele Android, iar utilizatorii pot apela operatorii UPU luni, miercuri și vineri, între orele 10:00 și 12:00. Pacientul poate introduce date precum puls, glicemie sau tensiune, iar medicul va avea acces la aceste informații.

Scopul platformei lansate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este de a oferi, în contextul pandemiei, un confort sporit bolnavilor, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital, a declarat, la EBS Radio, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj, Adela Golea. În curând, aplicația va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Mai multe despre această aplicație, dar și despre un subiect de sezon – căpușele – puteți afla din interviul acordat de medicul Adela Golea lui Tiberiu Crișan:

 

  

Ne poți asculta și aici: