AUDIO | Prefectul Mircea Abrudean: „Oamenii să înțeleagă că încă nu am trecut la nicio relaxare!”

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a vorbit la EBS Radio despre ce ne așteaptă după data de 15 mai, când se vor ridica o parte din restricții.

Prefectul Clujului spune că oamenii trebuie să înțeleagă că încă „nu am trecut la nicio relaxare”. De aceea trebuie să respecte toate Ordonanțele Militare, în continuare, pentru că este în interesul tuturor.

Despre viața după ridicarea măsurilor de restricție, Mircea Abrudean spune că totul va fi treptat și va fi corelat cu numărul de cazuri noi.

„După 15 mai, ne vom supune reglementărilor dispuse de la nivel național…Această relaxare de care se vorbește va fi una treptată. Vor fi măsuri dispuse în funcție și de evoluția graficului de pandemie. La Cluj, numărul de cazuri a crescut puțin în ultima vreme, dar acum suntem pe o stabilizare a acestora”, a precizat prefectul.

Capacitatea de tesare poate crește, la Cluj, la 1.500 de probe pe zi

La această oră, capacitatea de testare la nivelul județului Cluj este de 1.200 de probe pe zi.

„Aceasta poate crește până la 1.500 de teste pe zi. În momentul de față avem o capacitate de aproape 1.200 de probe zilnic, dar media este la 800-900 pe zi. În continuare testăm și ajutăm și alte județe, dar dacă va fi nevoie putem ajunge la 1.500 de probe fără probleme. Nu mai există dificultăți ca la început cu privire la kiturile de testare”, a spus Mircea Abrudean, care a precizat și că sunt și suficiente paturi pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

Chiar dacă mai este o săptămână până la ridicarea unor restricții, oamenii nu mai au răbdare, iar acest lucru se vede și la Cluj, în special în trafic.

„Se aglomerează traficul, motiv pentru care am instituit mai multe filtre, am dispus un număr mai mare de dispozitive, dar suntem limitați la un anumit număr de lucrători în tot județul”, a precizat Mircea Abrudean.

Acest lucru se vede și în numărul sancțiunilor contravenționale, potrivit prefectului. Totuși, el a declarat că efectivele MAI din județul Cluj sunt insuficente.

Mircea Abrudean poate înțelege nerăbdarea oamenilor, dar îi îndeamnă să fie, în continuare, responsabili. În toată această perioadă i-a lipsit și lui familia, pentru că a fost nevoit să stea departe de cei dragi.

„Am un copil de 7 luni și soția departe. E greu. Am ales să stau în altă parte pentru a nu-i expune, dar ăsta este riscul funcției și nu mă plâng”, a mai spus Mircea Abrudean.

Urmăriți aici interviul integral pe care prefectul Mircea Abrudean i l-a acordat lui Tiberiu Crișan, în emisiunea WakeUp Cluj.

 

Foto: Tiberiu Crișan

 

Ne poți asculta și aici: