AUDIO | Rectorul Daniel David: „Pandemia este marele aliat involuntar al digitalizării Universității Babeș-Bolyai”

Daniel David, rectorul UBB a vorbit la EBS Radio despre digitalizarea instituției și despre variantele alternative pe care universitatea le pregătește începând cu data de 15 mai.

Psihologul Daniel David, care a fost ales rector al UBB în urmă cu aproape două luni, a vorbit despre modul atipic în care și-a început mandatul, o situație generată de izbucnirea pandemiei de Covid-19.

El crede că printre puținele aspecte pozitive ale acestei situații în care ne aflăm se numără și „presiunea” exercitată de pandemie asupra digitalizării Instituției.

„Digitalizarea instituției a fost unul dintre punctele forte în programul meu inițial. Deși la vremea conceperii lui l-am gândit eșalonat, ca termen de implementare, adică în câțiva ani, o dată cu debutul pandemiei ne-am văzut nevoiți să grăbim acest proces și să-l avem deja operațional în câteva luni. Prin urmare, în ciuda imprevizibilului generat de coronavirus, dezideratele bunelor standarde fixate inițial, rămân valabile. Cu alte cuvinte, putem spune că avem deja trei variante prestabilite pentru a preîntâmpina reluarea activităților până în toamnă”, a declarat rectorul UBB la EBS Radio.

Daniel David a mai declarat că activitățile instituției beneficiază de variante alternative, astfel încât activitatea școlară să nu fie obstrucționată.

„Toate cele variante prestabilite acoperă tot spectrul scenariilor posibile, într-un algoritm care să asigure fluiditate în activitatea studenților și în procesul de învățământ, indiferent ce decizii vor fi luate începând cu data de 15 mai”, a spus profesorul Daniel David.

Cum s-a adaptat UBB la sitația neobișnuită pe care o traversăm, cum vine în sprijinul studenților și viitorilor studenți, aflați din interviul pe care Daniel David i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Citește și:

AUDIO | Studenții UBB vor termina anul universitar. Licența, dar și examenul de admitere, se vor susține online

 

Ne poți asculta și aici: