AUDIO | Studenții UBB vor termina anul universitar. Licența, dar și examenul de admitere, se vor susține online

Universitățile din România nu se vor deschide până la toamnă, astfel că instituțiile de învățământ superior trebuie să ia măsuri pentru ca studenții, în special cei din an terminal, să nu aibă de suferit.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a decis încă de la începutul pandemiei ca studenții să facă cursurile, dar și să susțină examenele, online.

„Ne-am bucurat că în Ordonanța Militară au mers pe ideea pe care am mers noi: vrem să încheiem anul universitar online”, a declarat la EBS Radio Soos Anna, prorector al UBB.

Astfel, univeritatea clujeană a pus la punct o platformă în care sunt incluși toți de 44.000 de studenti, dar și toți profesorii , platforma asigurând toate condițiile pentru a se ține cursurile.

„Studentii vor fi declarați integraliști, inclusiv la disciplinele care nu se pot învăța în mediul online…Pentru cei din ani terminal am făcut regulamentul de finalizare a studiilor, astfel cunoștințele pentru examenul de licență se transformă ăn online. Deci vor fi niște probe orale și prezentarea lucrării de dizertație și licență se va face online pe platforme care permit și înregistrarea acestora. La fel, am pregatit metodologia pentru susținerea online a tezelor de doctorat și a concursurilor de abilitare”, a spus prorectorul UBB Soos Anna.

Mai mult, la UBB, toate formele de admitere la facultăți vor fi tot online.

Ascultați mai jos declarația prorectorului UBB, Soos Anna, privind organizarea examenelor și a admiterii pentru anul universitar viitor.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: UBB Cluj

 

Ne poți asculta și aici: