AUDIO | Start la licitația pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor. Arhitect: „Va fi o grădină de cartier, dar se adresează tuturor clujenilor”

Revitalizarea parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca va costa peste 43 de milioane de lei. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost lansată astăzi.

Proiectul are patru obiective principale, între care lucrări de reamenajare a malurilor Someșului în zona parcului, realizarea a două pasarele peste Someș, pentru o conexiune mai bună cu zona gării, amenajarea a două lacuri de retenție a apei, dar și modernizarea străzii Parcul Feroiarilor. Investițiile vor pune în valoare patrimoniul vegetal de pe suprafața de peste 5 hectare a parcului, spune arhitectul Vlad Rusu, care a proiectat modernizarea obiectivului.

„Se va gândi o formulă de vegetație cât mai naturală, malurile Someșului se vor amenaja natural, se vor păstra în mare parte așa cum sunt acum, deci doar cu eliminarea vegetației invazive și punerea în valoare a arborilor notabili. Și, de asemenea, parcul se va înzestra cu o serie de funcțiuni recreative, locuri de joacă pentru copii, locuri pentru practicarea exercițiilor fizice, locuri pentru sporturi de socializarea, dar și un pavilion multifuncțional”, a spus pentru EBS Radio arhitectul Vlad Rusu.

Chiar dacă se adresează în primul rând locuitorilor zonei, urmând să funcționeze în primul rând ca o „grădină de cartier”, prin prisma dotărilor și a modului în care va fi amenajat, parcul va deveni atractiv pentru toți locuitorii Clujului, în special cei din cartierul Mărăști, și va putea reprezenta o alternativă de agrement la Parcul Central, a mai spus el.

Ofertele pot fi depuse până în 18 decembrie, iar durata de realizarea a lucrărilor va fi de 20 de luni.

Vlad Rusu detaliază, mai jos, proiectul:

 

Ovidiu Cornea

 

Citește și:

Parcul Feroviarilor „reloaded”. Vor fi amenajate pasarele peste Someș și mini-lacuri de agrement

 

Ne poți asculta și aici: