AUDIO | Trupa clujeană Funkorporation se pregătește să creeze noi piese

Pentru trupa clujeană Funkorporation, perioada de izolare a fost o adevărată provocare deoarece lipsa repetițiilor și a energiei pe care ți-o dă publicul nu pot fi înlocuite de evenimente online, a spus la EBS Radio toboșarul trupei, Bajusz Gábor.

„Ne-am mai auzit online sau telefonic cu idei noi, am făcut și două videoclipuri de carantină, ne-o plăcut să lucrăm la asta și să fie așa, un pic mai diferit, dar parcă nu eram în apele noastre. Ne-am gândit și la concerte live pe Facebook sau alte platforme, dar e ciudat fără public. Online-ul este o platformă foarte bună ca să gândești un pic ‘outside the box’ și să faci lucruri la care nu te-ai fi gândit, de exemplu piese cântate acustic, despre care nu te-ai fi gândit că ar merge și acustic, asta mi-a plăcut, dar, sincer, în ansamblu, nu îmi plac live-urile aste pe Facebook. Nu că nu ai pentru cine cânta, dar parcă nu ai energie, energia dintre colegi și energia publicului. Eu cred că fără asta nu prea poți să cânți muzică live. Pentru mine publicul e esențial”, a spus Bajusz Gábor la EBS Radio.

Pentru trupa clujeană, important e ce urmează, reîntâlnirea pentru repetiții și crearea de noi piese, o perioadă pe care Bajusz Gábor o așteaptă cu nerăbdare: „Acum toată lumea e mai odihnită și cred că, într-un fel, sincer, ne-a picat bine o ‘vacanță’. Era prea mare aglomerația, prea mult lucruri s-au adunat și dacă te duci mereu dintr-un concert în altul nu prea poți să își aduni ideile”, spune basistul trupei  Funkorporation, care adaugă că această perioadă nu a fost grea doar pentru artiști. Au avut de suferit financiar și sunetiștii sau organizatorii, dar pentru artiștii o pauză poate fi un lucru pozitiv.

Bajusz Gábor a vorbit la EBS Radio și despre albumul Kronikl, pe care trupa tocmai îl promova când a izbucnit pandemia. „Am închis frumos perioada concertelor, cu lansarea albumului la Cluj.”

Întregul  interviul acordat de Bajusz Gábor lui Angel Rusu, aici:

 

Piesa „Downtown” a trupei Funkorporation se regăsește în playlist-ul #StaiLaRadio dedicat, la EBS Radio, artiștilor români și clujeni.

 

 

Ne poți asculta și aici: