AUDIO & VIDEO | Felix Albuș și ieșirea din zona de confort la temperaturi scăzute

Pictorul clujean Felix Albuș a povestit la EBS Radio despre un hobby mai puțin obișnuit: scufundările în apă rece, în mijlocul naturii, și beneficiile acestei experiențe.

 

Pasiunea lui Felix a fost declanșată de curiozitate și de dorința de a învinge frica, de a controla stările ce pot fi percepute drept slăbiciune. Nu a reușit din prima, dar după ce a făcut primul duș cu apă rece și s-a documentat serios despre ce înseamnă, cum se face, ce efecte are, a început scurte călătorii în natură la cascade sau râuri de munte, nu departe de Cluj.

E extrem de importantă respirația și cunoașterea regulilor pe care trebuie să le respecți pentru a evita hipotermia, dar, spune Felix Albuș, experiența este una pe care o recomandă fără ezitare și pe care o consideră extrem de benefică pentru sănătate. În plus, noul său hobby l-a ajutat să descopere frumoasele locuri puse la dispoziție de natură, nu departe de Cluj: Valea Someșului Rece, Cascada Vălul Miresei, Cascada Cailor.

Despre descoperirea de sine și depășirea limitelor auto-impuse, în interviul acordat Ancăi Brășfălean, în emisiunea Tête-à-tête:

 

VIDEO | Experiența scufundărilor la temperaturi scăzute:

(Foto / Video – Felix Albuș)

Ne poți asculta și aici: