AUDIO | Vivat Opera Cluj! La 100 de ani de la primul spectacol, instituția lirică este puternic afectată de pandemie

Opera Română din Cluj, prima instituție lirică înființată în România, celebrează 100 de ani de existență, doar că pe micile și marile ecrane.

Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj-Napoca, a vorbit la EBS Radio despre această „aniversare pandemică” și necesitatea ca publicul să se întoarcă în sala de spectacole.

Planurile pentru Centenar ar fost date peste cap de pandemia de Covid-19, dar publicul care iubește opera poate fi alături de artiști, chiar dacă nu „pe viu” în sala de spectacol.

„Planul era să sărbătorim printr-o premieră Aida a anului 2020, dar din cauza situației actuale am rămas cu un show de televiziune în direct și cvasi înregistrat”, spune Florin Estefan.

Directorul Operei Române din Cluj își dorește ca spectacolele să se reia pentru că instituția a fost puternic lovită în aceste luni în care a rămas închisă.

„Instituția a fost afectată foarte mult pentru că nu am putut avea spectacole, nu am avut încasări, bugetul a fost de la începutul anului cum a fost și acum este într-o strare mult mai dezastruoasă și nu știm cum ne vom reîncepe activitatea”, a declarat Florin Estefan la EBS Radio.

Trecerea în mediul online au făcut-o și artiștii Operei clujene, dar acest gen de spetacole nu sunt o soluție pe termen lung.

„Sperăm să revenim la normal și să ne întâlnim cu publicul în sala de spectacol.. Noi suntem direct conectați de public și nu mi-aș dori să transmitem arta noastră prin acest intermediu pentru că suntem morți fără acel feedback care se produce în sala, energia pe care noi o dăm și ce se întoarce de la public și din ochii lor”, a mai spus Florin Estefan.

Până atunci, puteți fi alături de artiști urmărind spectacolului aniversar OPERA 100, care va fi transmis live pe TVR Cluj și pe pagina de Facebook a Operei clujene astăzi, 25 mai, de la ora 18:30.