AUDIO | Zeci de persoane au fost vaccinate deja la Cluj. Numărul de centre a fost suplimentat

Autoritățile au suplimentat numărul de centre din județul Cluj în care a început imunizarea în etapa a II-a a campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Astfel, în loc de 10 centre numărul a fost suplimentat la 12, după ce încă două astfel de unități au devenit funcționale în Cluj-Napoca. La ora publicării acestei știri, zeci de persoane au fost deja vaccinate, în toate centrele, cu excepția celui din Câmpia-Turzii, unde doar de azi se vor putea face programări.

Pe de altă parte, ieri seară, programările erau epuizate în majoritatea centrelor de vaccinare, cu excepția celor din Dej și Gherla, potrivit autorităților județene.

Unde sunt noile centre

Față de cele 10 centre de vaccinare anunțate pentru startul etapei a II-a a campaniei de vaccinare în județ, dintre care două cu 4 fluxuri de vaccinare în Cluj-Napoca, numărul a fost crescut cu încă două, ambele în municipiul reședință de județ.  Acestea sunt la școli din cartierele Mănăștur și Gheorgheni. Inclusiv în acestea s-au putut face programări, încă din weekend.

„Au existat acele dificultăți în platformă, dar vaccinarea nu s-a oprit pentru aceste deficiențe, am mers mai departe, s-a vaccinat în baza unor liste, care ulterior vor fi operate. Se merge mai departe, oricum cu vaccinarea, pot să vă spun că la ora 9.20 nu era niciun centru, cu excepția celui din Câmpia Turzii, care să nu fi avut dozele și procesul de vaccinare început. Erau centre și cu 15-20 de persoane vaccinate. Avem 12 centre cu 14 fluxuri de vaccinare, au intrat ca și centre noi Școala Iuliu Hațieganu și Colegiul de Transporturi, pe Cluj-Napoca”, a declarat pentru EBS Radio subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, pe care o puteți asculta aici:

 

Programările pentru Câmpia Turzii se fac începând de azi

Singurul centru unde nu au fost efectuate azi imunizări este cel Câmpia Turzii, unde au fost întârzieri din cauza asigurării personalului necesar, iar programările încep doar de astăzi.  În toate celelalte centre au fost efectuate în cursul zilei primele imunizări, a mai spus subprefectul Irina Munteanu:

 

Programările până în 6 februaruie, epuizate în majoritatea centrelor

În ciuda dificultăților de programare prin intermediul platformei dedicate, programările pentru perioada de până în 6 februarie au fost epuizate în majoritatea centrelor în condițiile în care se pot face 60 de imunizări zilnic în fiecare centru, conform repartizării dozelor de vaccin din județ. Aici nu intră rapelul la vaccin, pentru care programările pot fi făcute și după această dată. Posibilitatea ca programările să poată fi făcute și după această dată urmează să  fie comunicată autorităților județene de la nivel central, a mai spus Irina Munteanu:

 

Etapa a II-a campaniei de vaccinare este dedicată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, celor care suferă de boli cronice, indiferent de vârstă, precum și angajaților din domenii-cheie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: