VIDEO | Începe imunizarea anti-Covid în 10 centre din județ. Peste 9.000 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Cluj

La Cluj începe, de astăzi, vaccinarea în 10 centre de imunizare din județ, care au fost pregătite pentru etapa a doua a campaniei.

În această fază sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici, indiferent de vârstă, și angajații din domenii-cheie.

Deși inițial erau prevăzute 30 de centre în județ, pentru început vor funcționa doar 10 dintre acestea, în Cluj-Napoca și celelalte municipii. Asta în condițiile în care județului îi vor fi repartizate numai 720 de doze de vaccin zilnic, ca urmare a faptului că, în perioada următoare, compania Pfizer va livra mai puține produse în întreaga Uniune Europeană.

Reprezentanții acesteia au explicat că efectuează lucrări pentru a crește producția de vaccin împotriva Covid-19. Astfel, compania va reveni la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.

În România au ajuns astăzi 87.000 de noi doze de vaccin, dintre care 9.360 au fost aduse la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, de unde vor fi distribuite în regiunea de nord-vest.

 

Probleme la programarea online

Aproape 210.000 de programări pentru etapa a doua de vaccinare anti-Covid au fost făcute până duminică, la nivel național, pe platforma online.

Totuși, în această dimineață, dar și în zilele trecute, o parte dintre cei care au dorit să se programeze pentru vaccinare au întâmpinat dificultăți. Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale au anunțat astăzi că au fost rezolvate problemele tehnice.

Cei care doresc să se programeze o pot face și sunând la numărul unic la nivel național 021.414. 4425, un call-center deschis pentru a veni în ajutorul persoanele care doresc să se imunizeze.

Clujenii care se programează pot alege oricare dintre centrele de imunizare din județ, dar le este recomandat să o facă la cel mai apropiat dintre ele.

În ultimele 24 de ore au fost imunizați împotriva virusului SARS-CoV-2 8.000 de români, numărul total ajungând la 200.000. În județul Cluj s-au imunizat până acum peste 14.000 de persoane, dintre care 516 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, vaccinarea rezidenților și angajaților din centrele pentru vârstnici din Cluj a început încă de vineri și se face cu echipe de medici și asistenți care folosesc unități mobile să se deplaseze la aceste unități.

 

Ne poți asculta și aici: