CLUJ | 13 milioane de lei, alocați pentru cheltuielile curente ale școlilor. Boc: „Banii sunt pentru a elimina definitiv fondul clasei”

Autoritățile suplimentează cu 13 milioane de lei finanțarea alocată școlilor din Cluj-Napoca, în acest an.

Suma acoperă cheltuielile de funcționare ale instituțiilor de învățământ, altele decât investițiile în reabilitarea și modernizarea acestora.

Este un motiv în plus pentru ca practica strângerii fondului clasei pentru cheltuieli curente să înceteze, a spus primarul Emil Boc.

„Dincolo de bursele școlare, de gratuitățile la transportul în comun, de fațadizările și lucrările de infrastructură la școli, cei 13 milioane de lei merg la întereținere. Când vorbeam de eliminarea acelui fond al școlii, să nu mai existe acea mentalitate comunistă să ceri părinților un leu pentru cretă, hârtie, draperii sau altceva, aici, în cei 13 milioane de lei pe care Consiliul Local îi pune în plus față de costul standard per elev alocat de către Guvern prin lege, este tocmai pentru a elimina definitiv acel fond al clasei și de a asigura funcționarea școlilor din acest oraș”, a spus Emil Boc.

La capitolul investiții, vor fi continuate lucrările de reabilitare la liceele „Gheorghe Șincai” și „George Coșbuc”, respectiv cele de extindere de la școlile „Nicolae Titulescu” și „Ion Creangă”.

De asemenea, două proiecte ample de modernizare cu bani europeni au fost demarate la liceele „Onisifor Ghibu” și „Ana Aslan”.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: