CLUJ | Căminele din campusurile clujene, gata să îi primească pe studenți

Campusurile universitare din Cluj-Napoca prind din nou viață în aceste zile.

Administratorii de cămine au făcut pregătiri în ultimele luni pentru ca studenții să fie cazați în condiții optime.

Cazările au început deja în campusurile Politehnicii clujene. Universitatea Tehnică pune la dispoziția studenților aproape 5.000 de locuri, pentru care aceștia plătesc lunar între 155 și 220 de lei.

„Noi încercăm în fiecare an să aducem îmbunătățiri căminelor studențești. Anul acesta am renovat 30 de camere din căminul V din Observator și am renovat o întreagă coloană din căminul 1F din complexul studențesc din Mărăști, ceea ce înseamnă condiții excepționale atât din punct de vedere al dotărilor, mobilier și tot ce înseamnă obiecte sanitare, cât și al igienizării”, a declarat Maria Macrea, responsabil cu unitățile de cazare.

Studenții de anul 1, veniți cu emoții în campus, au fost mulțumiți de condițiile din camere.

„Sunt anul 1, astăzi am venit și sincer mă bucură condițiile din cămin, mai ales că baia e foarte ok, avem apă caldă la duș oricând. Mi se pare foarte ok. Și priveliștea, fiind la etajul 5, mi se pare chiar bună”, spune un tânăr student.

Iar tinerii care au trăit deja experiența vieții de cămin spun că nu ar renunța la aceasta.

„E greu, dar e și frumos. Suntem patru persoane într-o cameră, dar ne-am obișnuit de-a lungul anilor. Mâncăm împreună, stăm împreună, împărțim lucruri, socializăm tot timpul. E greu cu drumul, având în vedere că eu stau în Suceva și fac șase ore, așa că nu îmi permit prea mult să merg acasă, dar pot să spun că acum căminul este a doua mea casă”, spune o studentă.

„Față de chirii e mult mai ieftin. În rest, mi se pare ok, dar e cam micuță camera,totuși”, a spus o altă studentă

La sfârșitul acestei săptămâni își preiau locurile în cămine și studenții Universității Babeș-Bolyai.

Pentru aceștia, sunt disponibile aproximativ 6.000 de locuri, iar taxele sunt cuprinse între 100 și 170 de lei pe lună, în funcție de facilități.

Tot acum se cazează și studenții Universității de Medicină și Farmacie, precum și cei ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Campusul USAMV are 1.400 de locuri de cazare, iar tarifele sunt cuprinse între 125 și 300 de lei pe lună.

Ioana Pîrlea

 

Materialul difuzat la EBS Radio

 

X
X
X