CLUJ | Cum puteți circula cu trotineta electrică în oraș. Regulamentul a intrat în vigoare

Începând de astăzi, la Cluj-Napoca a intrat în vigoare regulamentul pentru utilizarea trotinetelor electrice închiriate.

Tot începând de astăzi se pot da și amenzi pentru cei care nu respectă noile reguli, atât utilizatori, cât și reprezentanții companiilor care închiriază aceste trotinete electrice.

„Nu se poate circula cu trotineta pe trotuar, ci doar pe pistele de biciclete, pe un segment de drum unde viteza este limitată la 50 de kilometri la oră sau pe benzile dedicate transportului în comun. De asemenea, trotinetele nu pot fi amplasate pe trotuarele care nu au minimum 2 metri și, de asemenea, nu pot fi lăsate în zonele care aparțin stațiilor de transport în comun”, a precizat primarul Emil Boc, care a prezentat câteva dintre normele pe care trebuie să le respecte utilizatorii acesto mijloace de transport alternativ.

Amenzile pentru amplasarea necorespunzătoare a trotinetelor electrice, respectiv pentru neridicarea la timp a acestora, sunt cuprinse între 200 și 400 de lei. În plus, ridicarea efectivă a vehiculului mai costă 90 de lei, iar depozitarea, 20 de lei pe zi.

Mai multe puteți citi aici.

 

Ne poți asculta și aici: