CLUJ | Investiții de milioane de lei în sistemul de sănătate

Mai multe investiții importante în sănătate și care necesită finanțare se vor afla, mâine, pe masa consilierilor județeni. Între acestea se află și amenajarea platformei de aterizare a elicipterelor SMURD.

Cei mai mulți bani, aproximativ 1,5 milioane de lei, urmează să fie alocați Spitalului de Recuperare.

Aici este necesară reabilitarea și recompartimentarea laboraturului de radiologie și angiografie pentru ca aparatura modernă achiziționată anul trecut să poată fi instalată și utilizată.

Alte sume vor merge către Spitalul de Boli Infecțioase, pentru realizarea unei camere de gardă moderne, respectiv către Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru un lift exterior destinat transportului pacienților.

„Sunt persoane pe care nu le putem duce la etaj. Sunt persoane în stare gravă, duse cu targa, cu riscul să cadă. Am avut incidente de genul acesta. Este foarte important să avem și lift exterior în primul pavilion, pentru că acolo unde e Chirurgia Toracică, serviciu unic în Cluj, avem deja lift exterior”, a declarat pentru EBS Radio dr. Vasile Mureșan, managerul unității.

Tot în ședința de marți a Consiliului Județean Cluj va fi supusă aprobării amenajarea, pe strada Victor Babeș, a unei platforme destinată operării elicopterelor care transportă pacienți aflați în stare gravă.

 

 

Ne poți asculta și aici: