Cluj-Napoca și alte 18 localități din județ rămân în scenariul 3 pentru încă două săptămâni

Măsurile maxime de prevenire a răspândirii noului coronavirus rămân în vigoare în 19 localități din județul Cluj, unde rata incidenței îmbolnăvirilor se menține încă la peste 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Astfel, restaurantele, barurile, cafenelele și toate sălile de spectacol și cinema rămân închise și în următoarele 14 zile. La fel se întâmplă și cu sălile de jocuri de noroc. De asemenea, elevii din aceste localități vor începe noul semestru tot în sistem online.

Aceste localități sunt Cluj-Napoca, unde rata incidenței îmbolnăvirilor era astăzi de 4,76 de cazuri la mia de locuitori, dar și muncipiile Gherla, unde rata este de 3,45, Turda, cu o rată de infectare de 3,50 și orașul Huedin, cu o rată de infectare calculată pentru ultimele două săptămâni de 3,11 cazuri la mia de locuitori.

De asemene, în scenariul 3 rămân și comunele Apahida, Baciu, Băișoara, Borșa, Feleacu, Florești, Iclod, Izvorul Crișului, Mărgău, Negreni, Poieni, Sâncraiu, Săndulești, Săvădisla și Tureni.

În comunele Baciu și Feleacu se înregistrează cea mai mare rată de infectare la această dată, respectiv peste 5 cazuri la mia de locuitori.

Celelalte localități din județul Cluj au înregistrat o rată de infectare de sub 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În Buza, Căianu, Cătina, Călărași, Dăbâca, Măguri Răcătău, Săcuieu, Suatu, Unguraș și Vultureni nu se mai înregistrează la această oră niciun caz de Covid-19.

Purtarea măștii în spațiile publice și distanțarea fizică rămân valabile în toate localitățile.

 

Citește și:

Restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole se pot redeschide în Dej și Câmpia Turzii, la capacitate redusă

 

Ne poți asculta și aici: