Restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole se pot redeschide în Dej și Câmpia Turzii, la capacitate redusă

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se pot redeschide la interior în Dej și Câmpia Turzii, la 30 la sută din capacitate, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Rata incidenței cazurilor de Covid-19 a scăzut în Dej la 2,69 la mia de locuitori.

 

În aceeași măsură este permisă reluarea activității cu public în instituții de spectacole și concerte. Barurile, cluburile și discotecile rămân, însă, în continuare închise.

Municipiile Dej și Câmpia Turzii, alături de alte 23 de localități, au o rată de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Pe de altă parte, în Mărișel, Cojocna, Ciucea și în alte peste 30 de localități, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5 cazuri, este permisă reluarea activității în restaurante, cafenele, săli de jocuri de noroc, instituții de spectacole și concerte, până la 50% din capacitate. Și aici barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

În același timp, Cluj-Napoca, Gherla, Turda, Huedin și alte 15 localități din județ rămân în scenariul 3 pentru încă două săptămâni.

 

Ne poți asculta și aici: