CLUJ | Pacienții cu forme ușoare de Covid-19, transferați în județele de unde provin

Pacienții infectați cu noul coronavirus, din alte județe, tratați în spitalele Cluj-Napoca, vor fi transferați în unitățile sanitare din județele din care provin. Câțiva dintre ei, cu forme ușoare ale bolii, au fost mutați deja, pentru continuarea tratamentelor.

„Vorbim de forme ușoare și de pacienți asimptomatici care pot fi tratați foarte bine în orice spital din România, nu era necesară internarea lor aici, la Cluj. Vrem să decongestionăm spitalele și să le lăsăm doar pentru pacienți din Cluj, în măsura în care putem. Sigur, în continuare avem pacienții cu forme medii și mai grave care sunt internați la Cluj și care sunt din alte județe. Pentru cei șapte pe care i-am transferat deja am primit acest acord. Urmează și pentru o altă serie de pacienți care îndeplinesc aceste condiții să solicităm acest acord și să îi dirijăm spre județele de domiciliu”, a declarat prefectul Clujului Mircea Abrudean.

În prezent, 171 de pacienți sunt internați la spitalele de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, respectiv la Clinica Medicală 1 (foto) din Cluj-Napoca. Dintre aceștia, 53 sunt din afara județului Cluj.

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Spitalul de Urgnță Cluj

 

Ne poți asculta și aici: