CLUJ | Un milion de euro pentru pregătirea angajaților în specializări care vor fi tot mai căutate pe piața muncii

Peste 300 de angajați ai companiilor din Cluj pot învăța meserii noi care vor fi tot mai căutate pe piața muncii.

Aceasta este ambiția unui proiect cu finanțare europeană, care se va desfășura din această lună până în vara anului viitor.

Toți cei care doresc vor fi pregătiți inclusiv în specializări de nișă din domeniul IT. Anumite calificări, precum responsabil de mediu sau specialist în protecția datelor – GDPR, vor deveni o necesitate pentru majoritatea companiilor, spune președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan.

„Plătim din fonduri europene și organizăm acest curs, iar omul dobândește niște cunoștinte care se repercutează asupra unor nevoi legislative ale firmei. Numesc aici acele probleme de mediu care sunt foarte în vogă acuma și în fiecare firmă trebuie să fie responsabili de gestionare a ceea ce se întâmplă în firmă, sub aspectul impactului de mediu. Și de exemplu, pe acea legislație nouă, pe protecția datelor pesronale, acel GDPR, în firmă este bine să fie o persoană cu asemenea cunoștinte, să conducă activitatea firmei cu respectarea acestui capitol nou”, a declarat la EBS Radio Augustin Feneșan.

Proiectul are o valoare de aproximativ 1 milion de euro și este derulat de către Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, în colaborare cu două organizații din domeniul IT.

Durata cursurilor este de cel puțin 40 de ore, iar acestea pot fi accesate gratuit, cu condiția îndeplinirii unor criterii de bază, specifice fiecărei calificări.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com