CLUJ | Utilizarea trotinetelor electrice va fi mai bine reglementată, iar firmele care le închiriază trebuie să plătească pentru folosirea domeniului public

Autoritățile locale pregătesc un proiect privind circulația în oraș a celor care folosesc trotinete electrice, care va fi supus dezbaterii publice.

Modul în care circulă trotinetele electrice, mai ales în anumite zone din Cluj, precum Parcul Central, a fost adus din nou în discuție în ședința Consiliului Local de ieri.

Consilierul Totfalussi Andras a cerut reguli mai stricte, pentru a proteja părinții și copiii din zonă.

„În Parcul Central nu au ce să caute nici biciclete, nici trotinete electrice. Actualmente încă nu este un regulament clar. Poate este, dar nu este marcat ca lumea, să fie vizibil și vă rog să elaborați un regulament clar, pentru ca părinții să se poată plimba cu copiii fără să îi expună la vreun pericol. Pentru că acum e un pericol public să te plimbi în parc”, a spus Totfalussi Andras.

Circulația trotinetelor electrice în Parcul Central nu poate fi interzisă, dar trebuie să se desfășoare doar pe pista de biciclete, care a fost marcată suplimentar, a spus primarul Emil Boc.

Primăria nu poate modifica regimul de circulație al acestor vehicule, dar poate stabili reguli mai clare, spre exemplu, pentru parcarea lor.

Pe primarul Emil Boc îl puteți asculta aici:

 

Potrivit unei Ordonanțe a Guvernului, trotinetele electrice, care pot atinge maximum 25 de kilometri pe oră, au un regim similar bicicletelor. Astfel, acestea nu pot circula pe trotuar, ci doar pe pistele special amenajate, iar acolo unde nu există, pe marginea carosabilului.

 

Ovidiu Cornea

Citește și:

AUDIO | Trotinetele electrice îi ajută pe utilizatori, dar îi „pun pe jar” pe polițiști și pe alți clujeni

AUDIO | Trotinetele electrice NU au voie pe trotuar, atrage atenția șeful Serviciului Rutier din Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: