Clujul are primul cluster de învățământ din România

Clusterul C-EDU a fost lansat astăzi, în premieră în România, chiar de Ziua Internațională a Educației.

Din noua organizație vor face parte mai multe entități specializate, iar membrii acesteia vor avea misiunea de a găsi soluții pentru îmbunătățirea accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și de formare, de a crește calitatea și de a crea o legătură între pregătirea teoretică și mediul economic.

„Acest cluster își propune să ducă la un alt nivel rezolvarea problemelor punctuale pe care le avem. De exemplu, adaptarea programei de învățământ la nevoile pieței pentru a menține Clujul atractiv. Transformarea digitală are un impact fundamental asupra locurilor de muncă și a capacității de angajare. Gândirea critică, abilitățile digitale și formarea antreprenorială sunt foarte importante. Un alt lucru important este pregătirea profesorilor pentru educația digitală. Consider că investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume, dar educația este împlinită dacă este inclusivă, deci nimeni nu trebuie uitat”, a spus primarul Emil Boc.

În cadrul asociației vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional, dar și ai unor companii din Transilvania.

 

Ne poți asculta și aici: